Mi madre desde siempre ha hecho jarabe de saúco y cada año me traigo algunas botellitas para tener en la despensa. A los chicos les encanta ponerse un poco resfriado para poder tomarse el jarabe. La verdad, es que está muy bueno.
Nosotros aquí no la hemos hecho nunca y tampoco sabemos.Pero sí que el otro día hicimos bebida de la FLOR de saúco, que está igual de bueno o aún más, y facilísimo de hacer.
Ahora es época de flor de saúco. Así que fuimos a coger. Lo siento, pero no hay manera de girar la siguiente foto......
Se les hecha agua (bastante), limón y azúcar a gusto. Nosotros no medimos nada, todo a ojo más o menos.
En esta receta pone que hay que hervir el agua, pero nosotros no lo hervimos. Simplemente agua fría y ya está.Después hay que dejarlo reposar durante unos 3 días. (Tapado, pero lo destapé para la foto)
Colar y beber fresquito.
Nos gustó tanto que volvimos a repetir e hicimos una olla enorme ;).
Está muy bueno y refrescante.También hemos dejado una botella para ver si se fermenta un poco y hacemos "Champán" ;).
7 comentarios:
Gracias por este post y las fotos :-)
mmmm quina pinta!! A casa fem melmelada de saüc, i aquest any volem probar les flors arrebossades, a veure què tal surt!!
No hi hauria manera d'aconseguir la recepta del xarop de saüc?? :D m'agradaria molt probar de fer-ne pels refredats (de moment anem a base de drosinula, però estaria molt bé fer-lo nosaltres mateixos!)
Feia molt que no entrava al teu blog... quantes coses!!!
una abraçada
Nens de colors
De nada Isabelle ;).
Nens; si vols li puc demanar a la meva mare cóm ho fa i t'ho tradueixo. Ja em diràs.
A nosaltrrs si q ens interesa la recepta del xarop! Merci!
Li he preguntat a la meva mare. A veure quan contesta i t'ho tradueixo ;). Ja us ho enviaré.
Sí, Marvan!!! T'ho agrairia molt! ;) quan puguis, encara tenim temps, aquí dalt encara no està del tot florit amb el fred que ha fet.
una abraçada
Susanna (Nens de colors)
Aquí ho tens Susanna:
Es necesitta els fruts del Sauc (les boletes morades), llimona i "sucre Candi"
Es renten les fruits i s'intenta treure el màxim de palets, que quedi només el fruit. Es posen a bullir en una mica d'aigua. Després amb una premsa treure tot el suc.
Per 1 litre de suc se li posa 800gr de sucre Candi + suc d'una llimona. Tot això bullir fins que ho trobis prou espés. Després omplir les ampolles, tancar bé i deixar que es refredi poc a poc.
Tenir en compta que aquest suc taca molt la roba
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