La aventura de dos chicos y su EeF. Simplemente nuestro día a día.

En este blog cuando hablamos de EeF hacemos referencia a Educación/Enseñanza/Escolarización en Familia.

lunes, 20 de mayo de 2013

Jarabe y bebida de saúco

Mi madre desde siempre ha hecho jarabe de saúco y cada año me traigo algunas botellitas para tener en la despensa. A los chicos les encanta ponerse un poco resfriado para poder tomarse el jarabe. La verdad, es que está muy bueno. 
Nosotros aquí no la hemos hecho nunca y tampoco sabemos.
Pero sí que el otro día hicimos bebida de la FLOR de saúco, que está igual de bueno o aún más, y facilísimo de hacer.
Ahora es época de flor de saúco. Así que fuimos a coger. Lo siento, pero no hay manera de girar la siguiente foto......
Se limpian un poco las florecitas y se quita el máximo de ramitas (que amargan un poco).

Se les hecha agua (bastante), limón y azúcar a gusto. Nosotros no medimos nada, todo a ojo más o menos.
En esta receta pone que hay que hervir el agua, pero nosotros no lo hervimos. Simplemente agua fría y ya está.
Después hay que dejarlo reposar durante unos 3 días. (Tapado, pero lo destapé para la foto)
Colar y beber fresquito.

Nos gustó tanto que volvimos a repetir e hicimos una olla enorme ;).
Está muy bueno y refrescante.
También hemos dejado una botella para ver si se fermenta un poco y hacemos "Champán" ;).

7 comentarios:

Isa dijo...

Gracias por este post y las fotos :-)

Anónimo dijo...

mmmm quina pinta!! A casa fem melmelada de saüc, i aquest any volem probar les flors arrebossades, a veure què tal surt!!

No hi hauria manera d'aconseguir la recepta del xarop de saüc?? :D m'agradaria molt probar de fer-ne pels refredats (de moment anem a base de drosinula, però estaria molt bé fer-lo nosaltres mateixos!)

Feia molt que no entrava al teu blog... quantes coses!!!

una abraçada

Nens de colors

Marvan dijo...

De nada Isabelle ;).

Nens; si vols li puc demanar a la meva mare cóm ho fa i t'ho tradueixo. Ja em diràs.

paumon dijo...

A nosaltrrs si q ens interesa la recepta del xarop! Merci!

Marvan dijo...

Li he preguntat a la meva mare. A veure quan contesta i t'ho tradueixo ;). Ja us ho enviaré.

Arrels de Llum dijo...

Sí, Marvan!!! T'ho agrairia molt! ;) quan puguis, encara tenim temps, aquí dalt encara no està del tot florit amb el fred que ha fet.

una abraçada

Susanna (Nens de colors)

Marvan dijo...

Aquí ho tens Susanna:

Es necesitta els fruts del Sauc (les boletes morades), llimona i "sucre Candi"
Es renten les fruits i s'intenta treure el màxim de palets, que quedi només el fruit. Es posen a bullir en una mica d'aigua. Després amb una premsa treure tot el suc.
Per 1 litre de suc se li posa 800gr de sucre Candi + suc d'una llimona. Tot això bullir fins que ho trobis prou espés. Després omplir les ampolles, tancar bé i deixar que es refredi poc a poc.
Tenir en compta que aquest suc taca molt la roba

Related Posts with Thumbnails